Alocația copiilor: dublu sau nimic

Se face mare tam-tam pe tema alocațiilor pentru copii, dublate recent de la 42 la 84 lei. Soluția, una evident de stânga, nu ajută însă cu nimic, suma este oricum exagerat de mică, indiferent că vorbim de 42 de lei sau dublul acestei sume.

Guvernul socialist crede că ridicarea ajutorului la 200 de lei ar duce la o explozie a natalității în rândul etniei rome, cei care chiar și pentru 42 de lei/lună toarnă câte 20 de copii. Nu am nimic cu nicio etnie, statistic însă, procentual vorbind, etnia romă furnizează cei mai mulți copii și totodată analfabetismul este cel mai ridicat în rândul acestora. Soluția, din care toți am avea de câștigat, este chiar în fața ochilor noștri!

Alocația ar trebui desființată complet, să fie de 0 lei și 0 bani, și toate sumele eliberate și disponibile să fie redirecționate către învățământ, care să devină cu adevărat gratuit! Pentru că în acest moment nu putem vorbi de învățământ gratuit, la niciun nivel! Copiii mei sunt la grădiniță de stat, teoretic gratuită, însă trebuie să plătesc 8 lei/zi pentru „mâncare”, pe lângă asta ni se cer mereu bani, pentru ora de germană, pentru dansuri, pentru apă, pentru hârtie, pentru teatrul de păpuși… și câte și mai câte. Unde e atunci învățământul gratuit? Cu ce mă ajută alocația copiilor? La școală situația e și mai dezastruoasă…

Soluția logică și de bun simț ar fi ca toate astea să fie plătite de la bugetul de stat, nu avem nevoie de alocații, în schimb să ne plătească statul cele enumerate mai sus. Desigur, dacă se vrea un învățământ performant, cu adevărat gratuit, statul ar putea să ofere elevilor toate manualele necesare (cum era odinioară), uniformele, ghiozdanul complet echipat, cazarea și masa la internat pentru cei din alte localități. Ar ajuta mult mai mult părinții decât alocația, fie ea 42, 84 sau 200 de lei.

Totodată s-ar rezolva și problema spinoasă a romilor, dacă n-ar mai exista alocații, n-ar mai procrea în neștire, poate și-ar însuși noțiuni elementare de planificare familială, ba mai mult de-atât marele câștig ar fi că și-ar trimite copiii la grădiniță/școală, dacă nu pentru altceva, măcar pentru masa caldă și gustările zilnice. Odată ajunși în colectivitate, copiii se vor integra mult mai bine decât acum prin programe inutile de milioane de euro, chiar și la școală e suficient doar să asiști la ore și tot rămâi cu ceva. Nici nu e necesar ca toată lumea să aibă studii superioare, dimpotrivă, avem nevoie de meseriași buni, muncitori calificați și formați în adolescență, nu de studenți dezorientați cu părul grizonat. Asta înseamnă că la vârsta majoratului ei vor lucra, vor contribui la bugetul de stat, nu va fi nevoie ca statul să-i întrețină din taxele plătite de clasa muncitoare. Pe același principiu, vor fi mai puțini infractori, se vor goli penitenciarele, statul nu va mai cheltui sume colosale cu întreținerea lor, deci din toate părțile statul va câștiga, asta va însemna că se vor putea aloca și mai mulți bani pentru educație! Iată câte efecte benefice ar avea desființarea totală a alocației copiilor și redirecționarea fondurilor către învățământ!

Repet, nu am nimic cu etnia romă, abandonul școlar se întâlnește și în rândul copiilor români, maghiari, sași sau marțieni, dar STATISTIC VORBIND etnia romă și-a însușit un trist loc I. la această categorie. Am convingerea că prin desființarea alocației și a altor ajutoare sociale (gen venit minim garantat) și totodată prin subvenționarea totală a educației vom avea mai mulți copii (romi sau nu) educați, integrați perfect în societate, apoi adulți responsabili cu care vom putea ridica la noi culmi de dezvoltare această țară minunată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *