COVID după vaccin – don’t panic!

Deși ești vaccinat dar spre surpinderea ta te-ai ales cu Coviduțul, nu te speria, nu ești primul caz și nici nu se întâmplă nimic notabil.

M-am vaccinat cu Pfizer imediat ce am devenit eligibil, cu 5 luni în urmă. Prin natura serviciului circul destul de mult, m-am ferit cât am putut dar nu în mod obsesiv, nu sunt fricos de fire. Chiar îmi calculam că peste o lună pot merge la doza 3, când ce să vezi? BOOM! COVID TATĂ! Absolut neașteptat. Fără preaviz de 15 zile, fără SMS trimis înainte…

Ziua 0: Niciun simptom, după-masă am stat la o terasă îmbrăcat cam subțirel (deși eram în octombrie), am simțit că m-a prins puțin frigul.

Ziua 1: M-am trezit cu senzația de ușoară răceală, nas înfundat, durere ușoară în gât. Am băut un ceai și m-am dus în treaba mea, nu mi-am făcut probleme (știți voi – vaccin & stuff). Toată ziua am simțit că sunt răcit, fără alte simptome, fără senzație de moleșeală sau alte neplăceri.

Spre după-masă am făcut și ceva febră, gustul și mirosul erau încă la 100%, deci nu mi-am făcut probleme. M-am oprit la o farmacie și am cumpărat Parasinus din proprie inițiativă, am și luat pe loc o pastilă.

Seara am făcut și puțină febră, m-a luat chiar cu frisoane (sau frezoane, cum ar zice unii). Colegii mi-au făcut o surpriză – nu un tort, nici chestii cu dop, ci un test rapid de Covid. Inițial am refuzat să fac testul, dar într-un final… pozitiv clar. Eh, cine știe, testele astea rapide nu au acuratețea prea buna, sunt vaccinat, miros + gust 100%, deci sigur e fals. Am mai luat un Parasinus și m-am culcat liniștit.

Vaccinați-vă și veți avea parte de carantină în confortul de acasă. E mai bine decât intubat la Terapie Intensivă!

Ziua 2: Dimineața m-am trezit energic, pus pe fapte mari, bine dispus, fără febră, gust 100% dar mirosul parcă nu era ca de obicei. Test din nou, pozitiv indubitabil. Eu sincer m-am bazat că acest virus are și el mândria lui, că nu atacă pe oricine, dar văd că ăsta de a ajuns la mine nu știe prea multe… Am continuat să iau Parasinus, una la 6 ore.

Mă urc în mașină, pornesc către frumosul meu oraș (3h), pe drum din când în când miros brădulețul de la oglindă, simt din ce în ce mai puțin. Gustul în continuare este nealterat. Vorbesc cu medicul de familie, anunț la 112, vine peste câteva ore un Logan de la SVSU, test rapid, și, da… pozitiv. Eu mă simțeam bine, cel puțin mai bine decât în ziua precedentă. Mă carantinează pentru 14 zile, primesc pe email dispoziția. Seara din nou puțină febră, frisoane. Ba mă mai ia și o tuse uscată. Ca medicație am continuat cu Parasinus, dar la sfatul medicului am redus doza de la 4/zi la 3/zi. Suplimentar, vitamina C1000 cu Zinc și D3. Cam asta a fost tot tratamentul pt Covid.

Ziua 3: Dispare febra, la fel și mirosul. În rest mă simt bine, mă pun pe treabă prin casă (youtube, TV, de-astea grele). M-am lansat (din nou) în afaceri: Dacă aveți dușmani sau șefi care vă stresează, pentru 100 de euro mă deplasez oriunde și îi strâng în brațe! Așa scăpați de ei minim 14 zile, iar dacă sunt nevaccinați, poate scăpați de tot! 😃

Ziua 4: Mai simt nasul puțin înfundat, nici vocea nu e la fel de cristalină așa cum o știu fanii mei 🙂 . Fac un test rapid, la prima vedere pare negativ. Mă uit atent și observ că linia de jos se vede totuși, foarte subțire și foarte pal, dar se vede. Un virus slăbănog, se vede că e chinezesc. Sau ăsta al meu e contrafăcut. E cu bagajele la ușă, se duce. Nici măcar virușii nu mă suportă.

Ziua 4: negativ, dar parcă nu chiar…

Ziua 5: încep să simt mirosurile, cam la 25% din intensitate. În rest nici o altă problemă. De plictiseală mai lucrez ceva de-acasă dacă tot aveam laptopul la mine. Aș fi lucrat mai mult, dar la lopată i s-a rupt coada, betoniera n-a încăput pe ușă, roaba avea pană, așa că… am lăsat pe alții. Am oprit medicația cu Parasinus, am întrebat un prieten-farmacist dacă e cazul să mai iau vitaminele. A spus că dacă tot le-am plătit, să le iau toate :)) Tot acest prieten mi-a prescris si Lipantil, a spus că ar avea efecte benefice asupra infecției cu Covid… dar nu era sigur. Le-am luat, ascult de specialiști. Dacă nu are efect asupra Guvidului, măcar îmi scade colesterolul…

Ziua 6: Mirosul își revine încet-încet, spre seară mai fac un test, NEGATIV.

Ziua 7+: De aici încolo odihnă, mă simt puțin vinovat față de colegi, dar ce să fac dacă am primit arest la domiciliu 14 zile cu executare, nu pot să ies din casă, nu e de jucat cu așa ceva pentru că e caz penal. De două ori pe zi am fost verificat de Poliție/Jandarmi/Poliție Locală, în FIECARE ZI!

Una peste alta, nu intrați în panică, infectarea cu COVID peste vaccin este apă de ploaie. Dacă nu pierdeam și mirosul, nu aș fi crezut că am avut într-adevăr Covid.

Și dacă tot am timp liber, am hotărât să îmi aștern experiența pe hârtie, nu de alta, dar zilnic mă contactează prieteni/colegi/neamuri și mă întreabă diverse chestii și am repetat povestea de mai sus de zeci de ori. Așa că mai bine am pus-o aici pe pagina mea și de-acum dau doar linkul.

Curaj, răbdare și bucurați-vă de concediul de 14 zile!

Vaccinați-vă să nu o mierliți!

DISCLAIMER: Nu sunt medic, nu am studii în domeniu, v-am povestit doar experiența mea cu Covid-ul. Faceți ceea ce vă spune medicul, articolul de mai sus are caracter informativ și nu e sigur că și voi veți reacționa la fel la boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *