Dreptul la somn

Cunoașteți momentul când dimineața sună ceasul și trebuie să ne trezim, este cel mai dureros moment al zilei și nu mi se pare normal să începem ziua cu stres și nervi. Tot lamentându-mă și meditând la această problemă delicată, căutând o soluție, zilele trecute am avut o revelație.

Dreptul la somn trebuie garantat prin constituție sau măcar prin decret prezidențial. Adică să fie interzisă fabricarea, deținerea sau folosirea unui ceas deșteptător iar încălcarea prohibiției să fie pedepsită cu tăierea capului. Cu termenul „ceas deșteptător” se asimilează orice dispozitiv care îți poate tulbura somnul, mă gândesc aici în primul rând la telefoanele mobile cu alarmă. Se înțelege că dezvoltarea unei aplicații cu funcția de alarmă se va pedepsi la fel de grav, cu -ați ghicit- tăierea capului.

Și asta nu e tot, nimeni să nu aibe voie să ne tulbure somnul, deoarece avem dreptul să dormim liniștiți până ne trezim. La serviciu mergem după ce ne trezim, nu e niciun stres deoarece niciun șef nu are dreptul să ne pedepsească pentru că am întârziat la locul de muncă, sigur, are dreptul să întrebe „De ce ai întârziat?”, dar dacă răspunsul e „Pentru că am dormit!”, nu mai are ce să facă, orice măsură ar lua împotriva noastră ar fi ilegală deoarece avem dreptul de a dormi garantat prin constituție și nimeni nu cred că ar vrea să suporte rigorile legii, mai ales că în această situație pedeapsa este destul de urâtă. Nu cred că i-ar place cuiva să umble fără cap (la propriu).

Dacă la locul de muncă sau în orice altă situație ne apucă somnul, avem dreptul negreșit de a înceta orice activitate și de a ne întinde să dormim puțin. În acest scop, toate firmele vor amenaja spații pentru odihnă, pentru a ne putea exercita acest drept în condiții de cel puțin 4 stele. Nimeni, sub nicio formă nu ne poate tulbura somnul. Dacă, de exemplu, suntem urmăriți de poliție și în timpul urmăririi obosim și adormim, polițistul nu are dreptul să ne trezească, va aștepta liniștit lângă noi până ne trezim, iar apoi se reia urmărirea din punctul din care am adormit. Asta desigur, dacă nu i se face somn domnului polițist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.