Fabrica de săpun și maidanezii

Puțini știu că pe lângă afacerile mele din paradisuri fiscale care m-au făcut celebru pe Wall Street, dețin și o fabrică de săpun, situată într-un cartier periferic al orașului. Ideea mi-a venit citind despre nevoia acută de săpun în țările în curs de dezvoltare, așa că de la idee și până la punerea în practică a fost doar un pas.

Exporturile mergeau bine, dar odată cu aderarea României la Uniunea Europeană am întâmpinat probleme în achiziționarea materiei prime, prețurile de achiziție crescând direct proporțional cu înăsprirea normelor de mediu, din acest fapt rezultând diminuarea substanțială a profitul. Mai mult, concurența a devenit acerbă, fiind pus în situația de a convoca adunarea generală a acționarilor pentru a stabili calea de urmat în noile condiții de piață.

Cam în aceeași perioadă, s-au mediatizat intens cazurile câinilor fără stăpâni, așa-zișilor maidanezi, părerile fiind împărțite, lumea vroia să dispară de pe străzi, asociațiile de protecția animalelor vroiau câinii în siguranță. Fiind un tip sensibil la problemele comunității, am hotărât să ajut aceste asociații, în incinta fabricii aveam loc berechet, afacerea șchiopăta, vânzările erau în cădere liberă, așa că mi-am spus măcar să ajut aceste suflețele nevinovate. Am amenajat adăposturi și am început să caut iubitori de animale, pentru a le oferi necuvântătoarele spre adopție.

Dar a intervenit o problemă, conform contractului trebuia să preiau minim 350 de câini pe lună, iar adopțiile nu au mers deloc cum m-am așteptat, așa că în scurt timp am fost depășit de situație. Căutând o ieșire din această situație neașteptată, am luat legătura cu un partener de-al meu din Vietnam, care s-a arătat interesat pentru achiziționarea câinilor pentru consumul în restaurantele lor. Câtă cruzime! Nu am putut accepta așa ceva! Mi-au dat lacrimile închipuindu-mi aceste animăluțe nevinovate în farfuriile asiaticilor! Câtă cruzime poate exista pe pământ!

Și dintr-o dată soluția salvatoare a venit de unde nu mă așteptam! O rețetă tradițională pentru fabricarea săpunului din grăsimi, dar care am adaptat-o ca în loc de grăsimi să introduc în malaxor direct aceste suflețele minunate! Cu o investiție minoră, utilajele mele pentru fabricarea săpunului au fost modificate iar acum am materie primă nelimitată și gratuită, asociațiile îmi livrează ritmic cățeluși jucăuși, cărora le-am găsit locul! Direct în malaxor, bineînțeles împreună cu alte ingrediente de bază! Important este că producția de săpun a crescut considerabil, primesc materie primă ecologică gratuit și în cantități nelimitate, exporturile s-au revigorat, ba mai mult am putut mări și prețul de vânzare cu 10%, calitatea săpunului obținut din acești minunați patrupezi fiind superioară, câștigând noi clienți, chiar și producători consacrați, mărci de renume! Mai mult de atât, pe un terminal al liniei de producție imi ies acum și mănuși din blana cățelușilor!

O problemă minoră a mai rămas nerezolvată, cățeii de talie mare nu încap în malaxor… tocmai mă gândeam cum să fac să-i îngrămădesc acolo, când am primit o solicitare de sponsorizare de la o asociație caritabilă, care aduna fonduri pentru masa de paște a săracilor! Având un suflet bun, nu am putut rămâne insensibil la problema unor nevoiași care nu au ce pune pe masă, așa că am trimis fiecărui amărât câte un câine de talie mare, gata jupuit, pe post de miel! Oricum sunt înfometați și nu își dau seama de diferență! Iată câte fapte bune poți să faci dacă ai un suflet mare și iubești animalele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.