Gogoși electorale

De fiecare dată în preajma alegerilor suntem supuși unor adevărate avalanșe de minciuni electorale, unele absolut hilare. Politicienii fac niște afirmații fără să clipească de te umflă râsul, mă mir cum de nu râd și ei, ni se promite Luna de pe cer, însă ei niciodată nu au o soluție, nu spun CUM vor face asta, în schimb primim explicații care ne insultă de-a dreptul inteligența. Ei bine, am o soluție pentru a eradica definitiv acest fenomen! Am eu ac pentru cojocul lor!

Chiar și pe plan local primarul ne promite parcări sub- și supraterane, metrou ușor, diverse pasaje suspendate, centură ocolitoare pe viaducte, tramvai turistic prin centrul orașului, autostrăzi frumos desenate pe hartă care după alegeri dispar subit, complex sportiv cu pârtii de schi mai ceva ca cele din Elveția, asta pe un deal la altitudinea de 360 m, și mai mult de-atât, cu orientare spre sud 🙂 Mint aleșii natural, fluent de parcă ar citi de undeva, vorbesc vrute și nevrute perfect conștienți că ceea ce promit este irealizabil, iar după alegeri dau pasivi din umeri, venind cu explicații halucinante, de regulă dând vina pe moștenirea dezastruoasă a vechiului regim sau pe piedicile puse de opoziție.

Soluția simplă și eficientă este de a încheia un contract care să conțină toate aceste promisiuni, trecute fiecare în parte, punctual. Nu te-ai ținut de cuvânt, nu ai realizat ceea ce ai promis, la închisoare cu tine! Ai promis 2600 km de autostradă, foarte frumos, cât ai realizat? 125? Bun atunci, stai acolo în celulă până se va realiza diferența până la cei 2600 km despre care ai vorbit în campanie. Ai promis 1 milion de locuri de muncă? Și câte ai creat, 200, și alea în parlament, prin umflarea lui la 588 de scaune? OK, treci acolo la mititica lângă prietenul tău Felix Motanul până ce tovarășii din „echipa” ta vor crea diferența de 999.800 de locuri de muncă! Cred că există și cadrul legal pentru așa ceva, parcă era ceva prin codul penal cu obținerea de foloase necuvenite prin înșelăciune, dar exact asta e, ajungi în diferite funcții prin minciuni, obținând votul care te-a propulsat în fotoliul de parlamentar/primar/etc prin MINCIUNI PREMEDITATE turnate cu nerușinare înainte de alegeri! Nu se poate să ne servești gogoși expirați și să scapi nepedepsit! 

M-am săturat ca mereu să votez ÎMPOTRIVA cuiva, să aleg mereu răul cel mai mic, nu cred că în țara asta mare nu găsim o echipă care să pună interesul țării mai presus de interesul său personal, desigur pentru asta ar trebui să scăpăm de toată clica de securiști, să ștergem toată politica cu buretele și să pornim de la zero, să alegem oameni noi, competenți, fără legături cu actualii dinozauri, cu rădăcini adânci înfipte în mentalitatea comunistă! Politica înghite resurse uriașe (nu mă refer doar la bani) iar noi ne alegem cu praful de pe tobă! Investim sume colosale în politicieni și ne alegem cu circ ieftin!

Vă doresc nervi de oțel și să treceți pe la secția de votare în duminica orbilor. Iar în loc de dezbaterile politice mai bine urmăriți un documentar, un film bun sau chiar desene animate! Sunteți mai câștigați! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.