Legătura dintre Huawei, Strava și bulangii de la emag

M-a pus dracu’ să-mi iau un Huawei. Fițe, cică m-am săturat de Samsung, iar HTC am avut și oricum nu au niciun model recent notabil. De iPhone, nu mai zic. Iphone, the final frontiere… deși cică nu-s rele, dar n-am nici ceafă lată, nu-mi plac nici manelele, nici „bemveurile”… deci clar nu mă încadrez în profilul utilizatorului de iPhone.

Așa am ajuns la Huawei, nr. 3 mondial. Sanchi. Am văzut modelele noi cu specificații foarte bune, design reușit. Dar n-am aflat că Strava nu rulează pe niciun Huawei, deși am citit toare părerile de pe emag. De black fraierday m-am aruncat la un P9 lite, super telefon, cameră de 13 MP, senzor Sony iluminat din spate, octacore cu procesor Kirin etc etc. Ei, din acest moment au început senzațiile tari, românești. Folosesc frecvent programe de mapare (Strava și MapMyRide), dar acestea după 1h-1h30min pur și simplu SE OPRESC, ceva le dă shut down, orice ai face din setări, ABSOLUT ORICE, nimic nu ajută. La fel se întâmplă și cu Endomondo. Problema este cunoscută, este valabilă pentru toate modelele de Huawei de după 2015, se discută intens atât pe forumurile Huawei, cât și pe forumurile Strava. S-au spălat ambii pe mâini, Huawei a dat un comunicat cum că Strava nu e dezvoltat de ei deci nu e treaba lor că nu rulează optim, iar Strava au dat și ei la rândul lor un comunicat, cum că din moment ce pe alte telefoane rulează și pe Huawei nu, este clar că problema nu este la ei. Până în prezent nu există soluție la această problemă.

Și cum sunt eu băiat de treabă, m-am gândit să scriu un review pe emag să nu pice și alți fraieri în plasă. Știți cum te stresează pop-up-ul de pe emag: „Spune-ți părerea, cu bune și cu rele!” Subliniez, CU BUNE ȘI CU RELE! Așa că am scris repede un review în care am afirmat că e un telefon extraordinar dacă nu ai de mapat trasee, dar dacă ai nevoie de aceste programe, alege altă marcă! Bineînțeles că NU AU PUBLICAT review-ul meu, care e așa cum au spus ei, cu bune și cu rele! Îl redau mai jos integral, sper să vă ajute! Dacă ați ajuns pe această pagină DUPĂ ce v-ați luat un Huawei, să știți că singura soluție pentru a rula Strava este să vă cumpărați alt telefon! 

acum 4 saptamani – in curs de aprobare
Telefon perfect DACĂ nu folosești STRAVA!

Un telefon extraordinar, se mișcă foarte bine, culori naturale, pozele ies fantastic de bune, gratie senzorului iluminat din spate Sony. Finisarea este excelentă, un telefon care îți stă bine atât în mână, cât și în buzunar. Nu demult am primit update la Android7 Nougat. DAR, ATENȚIE ESTE UN MAAARE DAR!!! Dacă sunteți sportiv și folosiți programe de mapare gen STRAVA sau MAPMYRIDE, atenție aceste programe nu rulează pe telefoanele Huawei, orice ați face din setări, după aprox. 1h programele de mapare se opresc pur și simplu, ceva le ucide (nu, nu ajută să bifezi să ignore marii consumatori de energie, nici setare ca aplicație protejată, nici permisiunea rulării în background, nici să setezi battery manager pe performance, nu ajută nimic!) Problema este cunoscută și până în prezent nu are nicio rezolvare. Căutați pe goagăl „strava stopped huawei” dacă vreți să aflați mai multe. Deci dacă nu vă interesează programele de mapare, recomand telefonul 100%! Dacă însă folosiți strava, mapmyride, endomondo etc, NU CUMPĂRAȚI NICI UN MODEL DE HUAWEI!!!

UPDATE: Într-un final cei de la Strava au început să ciripească, au dat un comunicat prin care anunță că problema ar fi la receptorul GPS al telefonului (dar nu sunt siguri că doar asta e). Oricum e evident că problema e la Huawei, din moment ce nu rulează optim niciun program de mapare (Strava, MapMyRide, EndoMondo, Runtastic,…)

StravaHelper: your GPS lost the signal, which unfortunately is very hard for the Strava app to prevent. The Strava app simply receives the GPS signal from your phone if it is available.

Eu am rezolvat problema trecând la HTC 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *