MTB Făget: Cum să urci pe podium și să vii acasă cu cupa?

M-am înscris la maratonul MTB de la Făget, bineînțeles nu singur de nebun, ci cu prietenii mei mountain bikeri din minunatul meu oraș natal, Bistrița. Zilele trecute am convocat congresul extraordinar al Clubului, pentru a elabora o strategie prin care să urcăm și noi pe podium. Soluția este la îndemâna oricui, nici măcar nu necesită o condiție fizică ieșită din comun!

Desigur ideea principală este să mergem în excursie, să parcurgem traseul fără să ne accidentăm, să mai povestim înainte și după concurs, să ne dăm mari cu bicicletele noastre și accesoriile SF. Stând însă la masă și discutând, mi-a venit o idee genială (cum numai mie poate să-mi vină). Cum ar fi dacă ne-am pregăti din timp o strategie, astfel încât să prindem podiumul și cupa? De ce să venim acasă cu mâna goală? Sigur, trebuie să ne pregătim pentru asta. 

Pregătirea pentru concurs constă în revizia bicicletei, în verificarea echipamentului: să nu cumva să fie zgâriați ochelarii sau să nu fie rupți în fund pantalonii, să pregătim din timp rucsacul cu tot ce e necesar: pompă, cameră, kit reparație pană, multitool, 20 de beri. Au fost unele voci care au sugerat că ar fi bine să ne antrenăm puțin pe dealurile din apropiere. Așa e, nu ar fi rău, dar nu e absolut necesar, putem lua podiumul și cupa și fără aceste antrenamente epuizante.

Pentru asta trebuie minim 2 concurenți mai zdraveni, care după parcurgerea traseului să se poziționeze strategic în zona de premiere, unde trebuie să fie foarte atenți la organizatori. În momentul poportun, cei doi trebuie să apuce fulgerător podiumul și să fugă spre mașină cu viteză maximă, să azvârle podiumul în portbagaj și să demareze în trombă! Următoarea oprire se face la Decathlon, de unde se achiziționează super-cupa, se personalizează, apoi se continuă drumul! Odată ajunși acasă, căutăm un loc potrivit pentru podium, îl instalăm, apoi toți doritorii se pot urca pe el, unde se pot fotografia cu diploma și cupa în mână! Iată cât de simplu vă puteți urca pe podium și puteți aduce cupa acasă!

Nu mă întrebați de unde îmi vin ideile astea geniale, pur și simplu ele mă lovesc din senin, la fel de puternic ca și cum m-ar lovi acceleratul Iași-Timișoara! Ideile imi vin natural, fluent, nu mă forțez deloc! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *