Niciun imobil fără număr!

Prima lege care ar trebui aplicată cu strictețe de consiliile locale este cea referitoare la numerotarea imobilelor. Noi cei care umblăm mult pe teren, știm ce nasol e când dintr-un sat întreg doar 10 case au numerele pe poartă. Mai mult decât atât, numerele urmează fără nicio logică…

Mă învârt dezorientat pe ulițe de parcă aș fi pe altă planetă, iar când într-un final sun clientul să-mi explice unde pana mea stă că nu-l găsesc, nefiind numere la case, la care el îmi răspunde că ei au număr la casă, 493. Iar când îl întreb dacă are plăcuța cu numărul casei pus pe poartă sau pe casă, îmi răspunde oarecum mirat, că Nuuu, dar ce întrebare tâmpită e asta? Și atunci la ce mă ajută pe mine că primăria ți-a alocat un număr, dacă nu îl afișezi? Senzația este maximă când te afli într-un sat unde nu există semnal la telefonul mobil sau când plouă torențial și nu ai pe cine să întrebi, ulițele fiind pustii.

Problemă asemănătoare găsim și la blocuri, lumea și-a montat uși metalice la intrare ca nu cumva să le spargă cineva garsonierele să le fure sărăcia, dar numărul apartamentului nu mai este scris pe nicio ușă, și uite așa te trezești într-o scară cu 40 de apartamente și habar n-ai în care parte s-o apuci. 

Legea ar trebui să fie foarte strictă, absolut toate casele să aibe montate plăcuțele cu numărul imobilului, în același loc (colțul casei sau pe poartă), modelul plăcuței să fie identic, cel stabilit de consiliile locale și se va ridica de la primărie. Când soliciți autorizația de construire, accepți să îți aplici plăcuța standard pe casă, nu ești de acord, nu primești autorizația de construire! Imobilele fără plăcuță vor fi demolate în regim de urgență!

Iar numerotarea imobilelor se va face cu cifre arabe, nu genul de denumiri „D2Z4” sau „7DEF”, de ce trebuie denumiri imposibile, s-au terminat numerele naturale? Se poate merge de la 1 până spre +∞, nu e nevoie de tertipuri de-astea ciudate. Și nici nu are sens să primească blocurile câte două numere gen „bloc 3 nr. 5”, care nu produc altceva decât confuzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.