parcare rezervata primariei Bistrita

Parcarea primăriei sau a contribuabililor?

Cred că toți bistrițenii cunosc situația parcărilor din zona centrală a orașului, unde, deși s-au creat numeroase locuri de parcare, nu ai nicio șansă de a găsi un loc liber înainte de ora 16. „E multă lume cu treabă prin centru”, mi-am zis, însă după câteva zile am observat că majoritatea mașinilor sunt aceleași, nemișcate până la ora 16, când angajații primăriei și alți tăietori de frunze la câini își încheie programul.

Ba mai mult, cele mai bune locuri de parcare sunt rezervate strict mașinilor primăriei, asta în condițiile în care clădirea beneficiază de o curte interioară generoasă. În fața primăriei, în loc de un panou care să îți ureze bun venit la Bistrița, bun venit la primărie, te întâmpină mai multe panouri de avertizare ca nu cumva să îndrăznești să parchezi acolo, pe locul rezervat zeilor care lucrează în primărie. Chiar și un gardian trist se află la fața locului, pentru a descuraja orice tentativă de parcare.

Cred că situația ar trebui să fie exact invers. Parcările respective ar trebui să fie rezervate exclusiv bieților cetățeni care parchează acolo doar cât intră să plătească diferite taxe și impozite, cetățeni care prin contribuția lor la bugetul local plătesc ratele și motorina la Dusterul primarului și a întregului aparat administrativ, inclusiv Poliția Locală.

parcare rezervata primariei Bistrita gardianul pazeste parcarea primariei panou rezervat primariei

Iar turistul care a ajuns din greșeală în Bistrița trebuie încurajat, nu speriat cu gardieni care păzesc locurile de parcare, turistul acela entuziasmat, în clipa în care cheltuie un singur leu în Bistrița, contribuie la bunăstarea comunității, la crearea locurilor de muncă sau măcar la păstrarea lor. Și cred că toți turiștii își cumpără mai mult decât un covrig în burgul nostru. De aceea, turismul trebuie încurajat și prin aceste gesturi mărunte, să permitem parcarea autocarelor în centru, să fie mulțumiți, turiștii care calcă în Bistrița vor să viziteze orașul, să se distreze, să cheltuie bani, astfel contribuind la dezvoltarea orașului, turistul nu vrea să ocolească de 10 ori centrul în căutarea unui loc de parcare pentru că 100 din ele sunt ocupate toată ziua de angajații primăriei, nu vrea să fie amendat de gardianul plictisit pentru că a parcat pe locul prim-vice-secretarului, nu vrea să umble prin oraș să achite amenzi, vrea să rămână cu amintiri plăcute și, sperăm noi, să se mai întoarcă.

În spatele complexului Sugălete este o parcare uriașă, care de regulă este mai mult goală, accesul este mai greoi, pe străduțe întortocheate, dar pe jos nu sunt mai mult de 150 m până la primărie. Cred că ar trebui dată o notă internă prin care toți angajații primăriei (+poliția locală, +evidența populației, +taxe și impozite și câte și mai câte direcții funcționază acolo) să parcheze acolo mașinile personale iar mașinile de serviciu să fie parcate în curtea interioară a primăriei. Iar gardianul obosit ar trebui să te întâmpine în parcarea din fața primăriei, să te invite să parchezi, să te salute cu „Bună ziua, bine ați venit la primăria municipiului Bistrița”, să te întrebe ce problemă ai și să te îndrume în corpul de clădire în care ai treabă, eventual să te roage politicos să nu întârzii mai mult de 60 de minute, să poată parca și alt contribuabil fericit acolo.

Ei, toate astea se vor întâmpla când mă veți vota pe mine primar!

parcare sugalete parcare goala str lupeni acces parcare din spate la Sugalete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *