Porunca a VIII-a

Este strigător la cer cum într-o țară auto-declarată creștină, cu frica de Dumnezeu, unde bisericile sunt mai multe decât școlile, grădinițele, spitalele și bibliotecile la un loc, unde se predă la școală religia, să fie furtul acceptat ca sport național, la toate nivelurile. Voi fi de acord cu religia în școli atunci când în biserică se vor preda enoriașilor trigonometrie, matematici aplicate, fizică cuantică, astrologie și darwinismul.

Dar să revenim. Arabii au o lege foarte bună, ai furat, ți se taie mânuța cu care ai furat. Sperietorile de genul „ajungi în iad” sau „vei da socoteală la judecata de apoi” nu au efect, nici măcar perspectiva unei întrevederi cu Sfântul Petru nu sperie pe nimeni, trebuie o lege pământească, cu efecte sigure și imediate. Deși în România legea nu ar fi aplicabilă în cazul politicienilor, deoarece ei fură cu mâna altora. Furtul nu are nicio scuză, pot să înțeleg orice altceva, chiar și omorul prin imprudență sau loviturile cauzatoare de moarte, deoarece în aceste cazuri „criminalul” cu siguranță nu a vrut să-și ucidă victima, dar când bagi mâna în buzunarul cuiva, sau pătrunzi prin efracție într-un imobil, ce scuză poți să mai ai? Poți să spui „N-am vrut”? Poi cine te-a pus să furi ceva, indiferent ce, o găină sau o flotă? Foamea? Asta nu e o scuză, cum ar ca toți cei care trăiesc din greu, să fure de la cei care lucrează, care în loc să se vaite, pun osul la treabă. Nu tataie, furtul nu are nicio scuză, ai furat, ți-am tăiat mânuța cu care ți-ai însușit munca altuia.

Dezavantajul ar fi că în scurt timp vom avea foarte mulți ciungi prin țară, dar să privim partea pozitivă, s-ar putea lansa un nou curent vestimentar, o nouă modă. Totul e să fii primul care vine cu ideea. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *