Traseismul politic

O chestie simplă și de bun simț, te-am votat pentru că simpatizez un partid anume, ai ajuns în parlament datorită votului meu, deci să mă reprezinți pe mine, așa că nu îți dă nimic dreptul să treci la un alt partid, pentru că nu am dat votul pentru acel partid și nici nu mă mai reprezinți sub culorile altui partid!

Nu, nu poți să-ți iei jucăriile și să pleci unde vrei tu, așa că ori rămâi la partidul care te-a propulsat în diferite funcții, ori, dacă vrei să părăsești partidul pentru a trece la altul, nu ai decât să-ți dai demisia din parlament/consiliu/primărie și să aștepți următoarele alegeri și să speri că se găsesc destui proști care să voteze un dezertor, un individ care înfige fără resentimente cuțitul în spatele colegilor care l-au susținut necondiționat, un individ care imediat după alegeri își scuipă între ochi votanții, un individ care părăsește corabia care se scufundă și trece în barca adversarilor!

Exemplu concret, în 1996 domnul Ioan-Nelu Botiș a candidat pentru funcția de primar al municipiului Bistrița sub sigla Partidului Ecologist, eu în acea perioadă eram tinerel, la fel ca dl. Botiș, și atunci chiar eram convins că putem scăpa de dinozaurii bătrâni moșteniți de la regimul ceaușist, de securiștii care până în 1989 au stat în linia a doua iar după revoluție s-au metamorfozat în mari apărători ai democrației, așa că, împreună cu câțiva prieteni rebeli l-am promovat cum am știut noi mai bine pe dl Botiș. Pe lângă faptul că am făcut lobby intensiv în cercurile înalte și mai puțin înalte prin care ne învârteam, pe durata întregii campaniei electorale am purtat afișele dânsului pe luneta mașinilor personale, știu, ne-am păcălit singuri, dar eram tineri și entuziasmați! În urma alegerilor dl. Botiș a obținut un scor foarte bun, la care el ce face în secunda doi? Părăsește Partidul Ecologist și se înscrie în PSD!!! Adică a trecut în tabăra comuniștilor, la ciuma roșie! Acest gest m-a deranjat extrem de mult, l-am votat și l-am promovat în speranța că putem scăpa de comuniști, și el ce face? Imediat după alegeri se înhăitează cu inamicul! Prostituția politică ar trebui pedepsită cu tăierea capului!

(imaginile le-am luat de pe diferite site-uri, cărora le mulțumesc Cool )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *