Blugii rupți, o nouă înșelătorie!

În ultima vreme văd tot mai multă lume umblând cu blugi rupți, este oarecum de înțeles, odată cu scăderea nivelului de trai lumea nu își mai permite haine noi, sunt nevoiți să îi poarte rupți sau chiar moșteniți de la frații mai mari. Știu că vă vine greu să credeți, dar am văzut blugi rupți chiar în magazine cu pretenții! Înțeleg să încerci să optimizezi costurile, dar să fraierești cumpărătorii vânzând blugi rupți la preț de nou în magazine de fițe??? :o: Dacă erau la second-hand, mai înțelegeam…

Am văzut pe stradă chiar și adolescente cu blugi rupți, aveau figuri în cap dar bani de haine noi se pare că nu aveau. Degeaba erau fițoase, oricum era evident că sunt fomiste, de nici măcar niște nădragi mai de doamne-ajută nu își permit. Erau rupte în fund, cum se spune pe la noi. Nu e o rușine să fii sărac, e o rușine să fii leneș (deși astea două de obicei se cam leagă). Aaa, nu te pricepi la nimic? Nu e nicio problemă, te angajezi la Leoni pe linie și împletești sârme 8 ore pe zi, pentru asta nu trebuie prea multă știință, doar puțină bunăvoință. Dar măcar îți vei permite să iți cumperi haine noi și vei putea arunca cârpele rupte pe care le porți acum.

Am avut un caz la serviciu cu o colegă, într-o zi a apărut cu blugii rupți la birou, noi am observat dar n-am spus nimic, fata se rușina și încerca să ascundă rupturile. Până la urmă ne-a povestit cu lacrimi în ochi cum că a vrut să sară un gard și și-a agățat blugii în sârma ghimpată și i-a rupt și nu are alții, și acum, cu toată rușinea, trebuie să umble cu blugii rupți până la ziua de salariu. Dar noi, fiind buni colegi, ne-am sensibilizat si am pus de o chetă ad-hoc, am pus toți bani și i-am cumpărat colegei noastre o pereche de blugi ne-rupți. Doar nu puteam să o lăsăm să umble așa, să știrbească imaginea firmei. Trebuia să fii văzut cum străluceau ochii colegei, cum ne mulțumea tuturor… Blugii ăia rupți i-am dat la câini, să-i sfârtece de tot. 

Vă recomand și vouă să-i ajutați pe cei care umblă cu blugi rupți, dați-le 5 lei să poată cumva să adune 100 de lei acolo să își poată cumpăra o pereche de blugi din piața de la ruși! Fiți siguri că la porțile Raiului la triere Sfântul Petru va ține cont că ați ajutat oamenii rupți în fund!

Comentarii

  1. Fiecare persoană are dreptul să poarte exact ceea ce îi place și în ce se simte bine. Acest articol denotă faptul că ai o gândire limitată bazată pe stereotipuri aiurite. ( porți blugi rupți ești un sărac/ golan/imbecil).

  2. Ana, am încercat să scriu în spirit de glumă, dar se pare că nu mi-a ieșit 🙂 Și eu am purtat la vremea mea haine nonconformiste, știu ce înseamnă să te judece lumea după îmbrăcăminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *